Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

Sociale spilleregler

Sociale spilleregler på Rendbjerghjemmet
Opdateret 23.05.2017

Sociale kompetencer er vigtige for, hvordan du har det med andre. Derfor lægger vi rigtig meget vægt på, hvordan vi opfører os og taler til hinanden vil være et emne som er i fokus ved skolestart lige efter sommerferien. I STU synes vi det er vigtig at lære, hvordan man skal opføre sig overfor sig selv og andre. Det er også en stor del af det at gå fra at være ung til voksen.

  • Skoleregler. Hvad er sociale spilleregler? Hvorfor skal vi have skoleregler? Hvad skal vores skoleregler være?
  • Følelser. Du lærer hvilke følelser der findes, og hvad de betyder. Hvorfor er det vigtigt for os mennesker at snakke om følelser, hvilken betydning har de for dig og andre? Du lærer om ansigtsmimik og kropsudtryk. Har det en betydning, hvordan vi udtrykker os overfor andre?
  • Venskaber. Vi snakker om og lærer, hvordan man er gode venner. Og vi ser på, hvad det betyder at have gode venner.
  • Kærester. Du er en ung mand eller en ung kvinde, som måske har oplevet at være forelsket. Måske har du endda prøvet at have en kæreste. Det er vigtigt at lære noget om, hvordan man er kærester. Det er også vigtig at du lære at sige fra, hvis du ikke ønsker en kæreste.
  • Seksualitet. I seksualundervisning snakker vi op følelser og krop. Du får mulighed for at stille spørgsmål til en sexolog og få svar på alt det, du går og tumler med.
  • Sociale medier. Her ser vi nærmere på Facebook, spil, Messenger etc. Hvad bruger du Internettet til? Spiller du spil, viser billeder af dig selv eller andre ting? Hvordan bør du agere på nettet? Hvordan fremstiller du dig selv og andre, og hvordan kan du passe på dig selv?